Få hjelp til å huske innlogging med et passordprogram

Få hjelp til å huske innlogging med et passordprogram

Publisert: 27.09.2022

Smilende dame som sitter utenfor et bygg med laptop og mobil

Det beste du kan gjøre for å sikre dine data på nett er å ha unike passord på alle nettsider hvor du logger inn. De fleste har nok flere kontoer enn de tenker over, og det blir mange passord å huske på etterhvert.

Bruk et passordprogram for en enklere hverdag

Med et program som husker brukernavn og passord for deg, kan du lage unike passord uten å bekymre deg for at du skal huske alle sammen. En sikker og god løsning som fungerer på tvers av nær alle enheter, operativsystemer og nettlesere er et passordprogram. Den lagrer passordene dine i et kryptert «hvelv» der bare du har tilgang. Noen av de mest anerkjente programmene er LastPass, 1Password, Keeper, Enpass eller Dashlane.

LastPass er en populær passordhåndterer som fungerer på tvers av enheter.

Med et program for passordhåndtering, kan du verifisere deg via et fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning – så fyller programmet inn brukernavn og passord. Et passordprogram er et godt hjelpemiddel, men passord kan fortsatt komme på avveie. Derfor bør du aktivere tofaktorautentisering på alle kontoene dine som støtter dette, for å minimere risikoen for å bli hacket.

Lagre passord i iCloud nøkkelring på Apple-enheter

Dersom du har en iPhone kan du aktivere iCloud nøkkelring som er innebygget i iOS. Dette er en enkel måte å lagre passord på, og hente innloggingsdetaljene når du trenger dem på en nettside eller i en app. Brukernavn og passord lagres trygt i Apples nettsky, med kryptering under lagring og overføring. Du kan fint bruke både iCloud nøkkelring og tredjepartsapper. Når du skal logge inn, velger du hvilke av tjenestene du vil hente innloggingsdetaljer fra.

Teknologiselskapene vil gi oss en passordfri hverdag

Passordfri hverdag? Ja, du leste riktig. Nylig lanserte Apple iOS 16 til i Phone, hvor de avliver passord med en ny funksjon de kaller Passnøkler. Passord er byttet ut med verifisering med TouchID eller FaceID på en Apple-enhet. Sammen med Google og Microsoft har Apple forpliktet seg i en felles uttalelse til å bruke den nye teknologien som er utviklet av FIDO-alliansen. På sikt kan vi derfor få en hverdag fri for passord, hvor vårt unike fingeravtrykk eller ansikt låser opp kontoene våre. Men det ligger noen år frem i tid, så i mellomtiden bør du investere i et passordprogram og bruke tofaktorautentisering.

Vil du prøve et system for håndtering av deltagere som ivaretar sikkerhet?

Fyll ut skjema, så får du tilgang til å teste Pindena gratis.

Les mer om følgende emner: