Tofaktorautentisering øker sikkerheten drastisk

Tofaktorautentisering øker sikkerheten drastisk

Publisert: 30.09.2022

Mobil med forsidebilde av Google Authenticator og laptop med innlogging til Pindena i bakgrunnen

Med tofaktorautentisering logger du inn med et ekstra steg på dine kontoer ved å bruke en app på mobilen. Dermed er dataene dine mye sikrere.

Bruk tofaktorautentisering der det er mulig

Det aller beste du kan gjøre for å sikre dine data er å bruke tofaktorautentisering. Hvis du først bruker et passord, og deretter et engangspassord, er det så og si umulig for uvedkommende å få tilgang. Innlogging med to steg er blitt mer og mer vanlig, og det er lurt å ta det i bruk på alle kontoer hvor det er mulig. Ta gjerne en gjennomgang av dine innlogginger, bytt passord og skru på tofaktorautentisering.

Hvordan kommer jeg i gang med tofaktorautentisering?

Aller først må du velge en leverandør og laste ned programmet til din mobil. Anerkjente apper er Google Authenticator, Twilio Authy og Microsoft Authenticator. Når du logger deg på et nettsted som har mulighet for å aktivere tofaktorautentisering, kan du koble opp mot appen. Neste gang du logger på et nettsted hvor autentiseringen er aktivert, må du først skrive inn passordet ditt, eventuelt hente det fra et passordprogram. Deretter må du legge inn en kode fra appen. Finn kontoen du skal logge inn på i lista og tast inn koden som vises. Koden har en nedtelling og fornyes for eksempel i Google Authenticator hvert 30. sekund.

Sikkerhet på arbeidsplassen

Tofaktorautentisering burde benyttes på arbeidsplassen og ha høy prioritering. Vi har sett nok av eksempler på store datainnbrudd den siste tiden, og det vil garantert ikke bli enklere å beskytte seg mot slike angrep. Innlogging med to faktorer er spesielt viktig dersom du gjennom din arbeidsgiver eller ideelle organisasjon har tilgang til andre sine personopplysninger eller sensitive data. Dette er den beste måten å sikre dataene dine på, samt all den dataen du har tilgang til. I Pindena samles det inn data om deltagere, og derfor er muligheten for tofaktorautentisering et viktig tiltak for å øke sikkerheten for deltagernes data. Vil du vite hvordan du kan aktivere tofaktorautentisering i Pindena? Send oss en e-post, så hjelper vi deg å aktivere det på din konto.

Vil du ha et påmeldingssystem med tofaktorautentisering for brukere?

Ta kontakt med oss for en prat.

Les mer om følgende emner: