Hvordan opprettholde det sosiale på hjemmekontor?

Hvordan opprettholde det sosiale på hjemmekontor?

Publisert: 16.03.2021

Mange sitter på hjemmekontoret og kjenner på at de savner kollegaer og arbeidsmiljøet på jobb. Her er noen tips for å opprettholde det sosiale i en krevende tid.

Akkurat nå kan det kanskje føles som vi er tilbake i barndommen på lang skitur med bakglatte ski. De voksne sier at vi bare skal opp til den toppen der fremme, men når vi endelig kommer dit viser det seg at det er enda en topp til vi må bestige. Den følelsen… Hvordan få den siste strekningen til å bli litt mer lystbetont og hyggelig med hjemmekontor og korona? Forhåpentligvis kan noen av tipsene under bidra til det. 

Ukesmøter med morsomme temaer

Mandagsmøter er velkjent for de fleste. Men hva om man legger inn en liten twist her og kaller inn til ukesmøter med litt andre temaer enn normalt?  Et tema hvor utvalgte ansatte (eller alle – avhengig av hvor mange dere er) skal fortelle om eksempelvis en hobby. Kanskje noen av dine kollegaer har en original og spennende hobby som du ikke var klar over? Noen er kanskje veldig interessert i vin, modellfly eller veteranbiler? Be noen presentere sin hobby – en fin måte å bli bedre kjent med kollegaer på. 

Jeg gleder meg til…

Drømmene om det som kommer holder mange oppe i denne tunge perioden vi er i nå.

Hva med å avslutte mandagsmøtet ved å la noen fortelle om hva de ser frem til å gjøre når pandemien er under kontroll? Er det å reise til et spesielt sted? Er det å lage en stor fest? Hva drømmer dine kollegaer om? Er det noe dere kan planlegge sammen kanskje? En sosial happening på kontoret Post Pandemi?

Avstemninger og quiz: Hvordan gjøre dette praktisk?

Hva med å avslutte uken med en morsom quiz for de ansatte? Enten har dere en egen quizmaster blant kollegaene som tar denne oppgaven på strak arm, eller dere kan la oppgaven med å lage spørsmål gå på omgang. Det kan være forskjellige temaer for spørsmål som eksempelvis musikk fra ulike tiår, Melodi Grand Prix, norsk musikk, TV-serien Exit, sport, osv. Eller tema kan være hentet fra nyhetsbildet – et slags Nytt på Nytt? Mulighetene er mange. Sett gjerne ned en liten komitè som kan drodle rundt temaer. Masse lykke til!

Les mer om følgende emner: